Németország elutasítja az Ausztriában bevezetett napi kontingenst

2016.02.21. 22:48

A német belügyminszter elutasította az orsztrákok által bevezett napi kontingnes intzéményét. Thomas de Maiziere szerint nicns rendben, hogy Ausztria azt mondja, napi 3200 menedékkérő továbbmehet Németországba.

Németország elutasítja a menedékkérők belépésére Ausztriában bevezetett napi kontingens intézményét, és kifogásait előterjeszti az uniós belügyminiszterek következő értekezletén - mondta a német belügyminiszter vasárnap az ARD országos közszolgálati televíziónak.

"Rossz jelzés"

Thomas de Maiziere az osztrák szabályozásról szólva hangsúlyozta:

nincs rendben, hogy Ausztria azt mondja, hogy naponta 3250 menedékkérő továbbmehet Németországba.
Thomas de Maiziere szerint ez rossz jelzés, a szám nagyon-nagyon magas, ezt nem fogadják el. A német belügyminiszter azt is hozzátette, hogy az ügyet szóvá teszi a február 25-ei belügyminiszteri tanácsülésen.

Maiziere azt mondta, hogy nincs rendben, ha néhány ország úgy gondolja, hogy megoldhatják a problémát azzal, hogy a menedékkérők továbbterelésével és ellenőrzésük elhagyásával további terheket helyeznek Németországra.

Napi 3200 embert engednek be

Horvátország, Macedónia, Szerbia, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői csütörtökön Zágrábban arról állapodtak meg, hogy a menedékkérőket hétfőtől közösen regisztrálják a macedón-görög határon.

Ausztriában pénteken vezettek be új szabályokat a menedékkérők beléptetésére, az előírás szerint a hatóságok napi 80 menedékjogi kérelmet fogadhatnak be, és naponta 3200 olyan embert engedhetnek be az országba, akik nem Ausztriában, hanem valamely szomszédos államban akarnak menedéket kérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Most
Top 12 óra