Napokba telik még a kárfelmérés

TOPSHOTS Horizontal This handout photo taken by Naziah Ali of MaiLife Magazine on February 21, 2016 shows a family digging through the remains of their home in the town of Ba, after it was destroyed by severe tropical cyclone Winston, the only category fi
Hatezer épület metgsemmisült
Vágólapra másolva!
Tizennyolcra emelkedett a melanéziai Fidzsi-szigeteket sújtó ciklon halálos áldozatainak száma - jelentette be egy helyi humanitárius szervezet kormánytisztviselőkre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A déli félteke egyik leghevesebb, ötös erősségű ciklonja még szombaton pusztított a térségben, de a 330 szigetből álló és 900 ezer lakosú országban napokba telik a károk teljes felmérése.

Hatezer épület metgsemmisült Forrás: AFP/Naziah Ali

A Winstonnak elnevezett ciklon - amelyben egyes széllökések ereje elérte a 325 kilométert - tetemes anyagi kárt is okozott a szigeteken, így több helyütt szünetel az áramellátás, és nem működik a távközlési hálózat egy része sem. Frank Bainimarama miniszterelnök 30 napra rendkívüli állapotot hirdetett ki.

A szigeteken több mint hatezer embernek el kellett hagynia otthonát, mert azt megrongálta vagy tönkretette a vihar. A legkeresettebb szállodákban nem esett számottevő kár, és a szigeteken tartózkodó turisták közül senki nem sérült meg. Üzemel a nemzetközi repülőtér is.