Már Eperjesen van a Zika-vírus

2016.02.25. 14:04

A nő néhány napja tért vissza Dél-Amerikából, és jelenleg Eperjesen kezelik Zika-vírus gyanújával – adta hírül a Szlovák Rádió és Televízió hivatalos Facebook-oldala. A hírt az eperjesi kórház szóvivője, Renáta Cenková is megerősítette. A tesztek eredményére egyelőre várni kell.

A kórházba szerdán a reggeli órákban került be a nő, aki néhány napja érkezett haza Dél-Amerikából. A tünetek meghatározatlan vírusos megbetegedésre engednek következtetni. A beteg jelenlegi állapota stabil. A csütörtök reggel levett vér- és vizeletminták vizsgálatánál a hamburgi virológiai laboratóriummal együttműködve fogják vizsgálni a Zika-vírus jelenlétét – olvasható a Bumm.sk oldalán.  

Ki kell várni a lappangási időtForrás: AFP/Johan Ordonez

A tesztek eredményének pontos idejéről nem tájékoztatott a kórház, így egyelőre csak gyanúról van szó.  A vírus levegőben nem, csak nemi közösüléssel és vérátömlesztéssel terjed, így a betegnek nem kell karanténban lennie.

***Na Slovensku je prvá pacientka s podozrením na vírus Zika***Pre RTVS to potvrdila hovorkyňa fakultnej nemocnice v...

Közzétette: Spravodajstvo RTVS – 2016. február 25.

Mint arról korábban beszámoltunk, tövid távon súlyosbodni fog a járványügyi helyzet Brazíliában a Zika-vírus terjedése miatt, de ez nem fogja veszélyeztetni a nyári olimpiai játékok megtartását - közölte az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kétnapos brazíliai látogatása végén tartott sajtótájékoztatóján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK