Német párt szerzett muníciót Orbán Viktor bejelentéséből

2016.02.26. 10:33

A bevándorlást nyíltan ellenző Alternative für Deutschland nevű párt a betelepítési kvótáról szóló magyar népszavazás kérdésével kampányol Szász-Anhalt tartományban. 

Az Alternative für Deutschland (AfD) tartományi listavezetője, André Poggenburg egy plakátról mosolyogva közli a választókkal, hogy Magyarországon népszavazás lesz a menekültek befogadásáról, és felteszi a kérdést, hogy "Mikor lesz ez nálunk is, Merkel asszony? Vagy a német nép túl ostoba az önrendelkezéshez?" 

Forrás: Facebook/alternativefuerde

A Magdeburg központú tartományban március 13-án, két hét múlva, vasárnap tartanak választást. A térségben a konzervatív CDU a legnépszerűbb párt, mögötte a szélsőbaloldali Linke és a bevándorlásellenes AfD küzd a voksokért – írja a Mandiner.hu

Az egykori keletnémet régióban egyre kevesebben tolerálják a településekre kötelezően szétosztott menekültek jelenlétét.  A helyiek azt látják, hogy a munkanélküliség miatt saját gyerekeik kénytelenek voltak nyugatra menni, a visszamaradt, kiüresedett bérházakat pedig most megnyitják a menekültek előtt, akik apanázst kapnak a megélhetéshez, beiskolázzák őket, de új munkahelyeket továbbra sem teremtenek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK