A Delta Force már Irakban van

Vágólapra másolva!
Hetekig tartó titkos előkészületek után megkezdték a munkát az amerikai elitalakulat, a Delta Force kommandósai Irakban. Az Iszlám Állam vezetőinek elfogása vagy megölése a feladatuk.
Vágólapra másolva!

A Delta Force hetekig készítette elő a műveletet, többek között kialakítottak biztonságos házakat, informátorhálózatot, és megkezdték az akciók koordinálását az iraki hadsereggel és a kurd pesmergákkal – értesült a CNN.

A hírt részben megerősítette Ash Carter védelmi miniszter is hétfőn a Pentagonban, bár csak annyit mondott, az egység „felvette a pozíciót”.

A miniszter szerint a kommandósok rajtaütéseket hajtanak majd végre, elfoglalnak majd kijelölt célpontokat, őrizetbe vesznek személyeket, kiszabadítják a dzsihádisták túszait és foglyait.

A hadsereg is támad

Közben az iraki biztonsági erők újabb támadást indítottak, hogy visszafoglalják a Bagdadtól északra elterülő kulcsfontosságú területeket, és kiszorítsák onnan az Iszlám Államot.

A támadásban az iraki hadsereg mellett paramilitáris erők, elsősorban síita milicisták vesznek részt – számolt be az AP.

A támadás azután kezdődött, hogy a dzsihádisták két súlyos merényletet is elkövettek a fővárosban, illetve Mukdadíjában; összesen 110 ember vesztette életét.