Gyilkossággal vádolják a volt kolumbiai elnök testvérét

Vágólapra másolva!
Gyilkosság és összeesküvés miatt vették őrizetbe a korábbi elnök testvérét Kolumbiában. Egy rendőrtiszt szerint Santiago Uribe irányította a 12 apostol nevű halálbrigádot.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság és összeesküvés miatt őrizetbe vették és megvádolták Kolumbiában Álvaro Uribe egykori kolumbiai elnök testvérét, Santiago Uribét, aki egy rendőrtiszt vallomása szerint szélsőjobboldali halálbrigádot irányított az 1990-es években.

A 12 apostol nevű halálbrigád több tucat gyilkosságot hajthatott végre, és számos ember eltűnéséért is felelős lehet. A rendőrség szerint

a gyilkosságokat Uribe farmján tervelték ki,

ahol a volt elnök testvére marhákat tenyésztett.

A korábbi elnök, Álvaro Uribe nem kommentálta a testvére ellen felhozott vádakat.

Korábban kiállt Santiago ártatlansága mellett,

és utódát, José Manuel Santos államfőt vádolta meg azzal, hogy az Uribe által vezetett párt megerősödését akarja megakadályozni azzal, hogy az ügyészséget a testvére ellen használja fel.

Nincs bizonyítéka

Santiago Uribe tagadja, hogy köze lett volna a halálbrigádhoz vagy a gyilkosságokhoz. Egy nyugalmazott rendőr őrnagy viszont azt állítja, hogy helyi rendőrfőnökként rendszeresen

míg a halálbrigád mintegy ötven embert, kábítószerfüggőket, rablókat, marhatolvajokat ölt meg.

A rendőr szerint a különítményt Santiago Uribe irányította a farmjáról, és egyszer annak is szemtanúja volt, hogy 15 fegyveres Uribe földjén gyakorlatozik gépfegyverekkel.

Álvaro Uribe 2002 és 2010 között volt Kolumbia elnöke. A testvére ellen tanúskodó rendőr kijelentette: semmilyen bizonyítéka nincs arra, hogy az egykori elnöknek is köze lett volna a halálosztaghoz.