Megtalálták az eltűnt maláj gép egy újabb darabját

Eltűnt maláj utasszállító repülőgép
A megtalált alkatrész
Vágólapra másolva!
Mozambik partjainál akadtak rá egy repülőgép-roncsdarabra, ami feltehetően a két éve eltűnt maláj repülőgéphez tartozik.
Vágólapra másolva!

Egy újabb repülőgép-roncsdarabra bukkantak Mozambik partjainál, ami több mint valószínű, hogy a közel két éve eltűnt maláj gép egyik alkatrésze – írja az NBC News. A helyszínen tartózkodó kutatócsoport jelenleg vizsgálja, hogy a roncsdarab tényleg a maláj légitársaság MH370-esének a darabja.

Korai öröm

Tavaly augusztusban a Maldív-szigeteken vetődtek partra roncsdarabok, amikről azt hitték, hogy a maláj utasszállító repülőgéphez tartoznak.

Maldív-szigetek térségében egy zátonyon hevertek, több mint 3 ezer kilométerre Réunion szigetétől.

A maláj kormány szakértőket küldött akkor a térségbe, hogy megvizsgálják az ott partra vetődött darabokat, amikről nem igazolódott be, hogy az eltűnt Boeing 777-es géphez tartoznának.

A Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén talált csűrőlapról azonban beigazolódott, hogy a rejtélyesen eltűnt Boeing 777-eshez tartozik.

https://www.google.hu/maps/place/Mozambik/@-13.6320953,22.1974209,4.75z/data=!4m2!3m1!1s0x18d4aceae6fd4ac5:0x12bbbfb9ae16a115

Nyoma veszett

A Malaysia Airlines malajziai légitársaság MH370 járata Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. A Réunion szigetén talált csűrőlap az első nyom a gép utáni kutatás során.

A mostani alkatrész lehet a következő nyom abban, hogy fény derüljön a maláj gép rejtélyére.