Megtalálták az eltűnt maláj gép egy újabb darabját

2016.03.02. 18:02

Mozambik partjainál akadtak rá egy repülőgép-roncsdarabra, ami feltehetően a két éve eltűnt maláj repülőgéphez tartozik.

Egy újabb repülőgép-roncsdarabra bukkantak Mozambik partjainál, ami több mint valószínű, hogy a közel két éve eltűnt maláj gép egyik alkatrésze – írja az NBC News. A helyszínen tartózkodó kutatócsoport jelenleg vizsgálja, hogy a roncsdarab tényleg a maláj légitársaság MH370-esének a darabja.

Korai öröm

Tavaly augusztusban a Maldív-szigeteken vetődtek partra roncsdarabok, amikről azt hitték, hogy a maláj utasszállító repülőgéphez tartoznak. 

Maldív-szigetek térségében egy zátonyon hevertek, több mint 3 ezer kilométerre Réunion szigetétől. 

A maláj kormány szakértőket küldött akkor a térségbe, hogy megvizsgálják az ott partra vetődött darabokat, amikről nem igazolódott be, hogy az eltűnt Boeing 777-es géphez tartoznának.

A Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén talált csűrőlapról azonban beigazolódott, hogy a rejtélyesen eltűnt Boeing 777-eshez tartozik.

Nyoma veszett

A Malaysia Airlines malajziai légitársaság MH370 járata Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. A Réunion szigetén talált csűrőlap az első nyom a gép utáni kutatás során.

A mostani alkatrész lehet a következő nyom abban, hogy fény derüljön a maláj gép rejtélyére.