Sok republikánus támogatná a muszlimok kitiltását az országból

szuperkedd
VALDOSTA, GA - FEBRUARY 29: Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters during a rally at Valdosta State University February 29, 2016 in Valdosta, Georgia. On the eve of the Super Tuesday primaries, Trump is enjoying his best national polling numbers of the election cycle, increasing his lead over rivals Sens. Marco Rubio (R-FL) and Ted Cruz (R-TX). Mark Wallheiser/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai előválasztási folyamatban az úgynevezett szuperkedden szavazó szövetségi államok közül hatban a republikánus szavazók túlnyomó többsége támogatná, hogy azokat a muszlimokat, akik nem amerikai állampolgárok, egy ideig ne engedjék be az országba - derült ki kedden közzétett felmérési adatokból.
Vágólapra másolva!

Texasban, Virginiában és Georgiában a válaszadók kétharmada, Tennessee-ben 70 százaléka, Alabamában 80 százaléka támogatna egy ilyen intézkedést.

Donald Trump republikánus elnökjelölt Forrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Wallheiser

A muszlimok kitiltását az Egyesült Államokból a párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump milliárdos, ingatlanmágnás vetette fel a decemberi San Bernardinó-i merénylet után, amelyet egy, az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szimpatizáló pár követett el.

A felmérést hét államban végezték el abból a 13-ból, ahol kedden republikánus előválasztást tartanak.

Jobban megosztja megkérdezetteket az, hogy ki kellene-e toloncolni azokat az illegális bevándorlókat, akik már az országban vannak. Ezt kizárólag Alabamában támogatta a válaszadók többsége.