Túl van a kemoterápián Karel Gott

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
Befejezte a négy hónapja kezdett kemoterápiás kezelést a nyirokcsomórákban szenvedő Karel Gott, és az első leletei biztatóak.
Vágólapra másolva!

„Az ideiglenes eredmények arra utalnak, hogy a kezelés sikeres volt, de csak március közepén dől el, hogy sikerült-e legyőzni a rákot" - közölte a 76 éves énekes szóvivője.

Karel Gottot tavaly már a 40. alkalommal választották meg az év énekesének Csehországban. November elején hozta nyilvánosságra, hogy beteg, most pedig közleményben mondott köszönetet a prágai Egyetemi Közkórház orvosainak és ápolóinak, valamint barátainak és rajongóinak a támogatásért.

Karel Gott változatlanul a csehek kedvence Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

„Az elkövetkező néhány hónapban lesz időm elgondolkodni azon, miként szerezhetek örömöt támogatóimnak" - mondta a „csehek csalogánya”, utalva az előtte álló lábadozási időszakra.

Betegsége és a kezelés ellenére a töretlenül népszerű énekes november végén személyesen vette a jubileumi, immár ötvenedik alkalommal átadott díjat, amely 1964-től 1991-ig az Arany Csalogány, majd egyéves szünet után 1993-tól a Cseh Csalogány nevet viseli.

A közönség hosszú percekig felállva vastapssal és éljenzéssel köszöntötte, és ováció kísérte a távozását is a színpadról.

Karel Gott világszerte 50 arany-, ezüst- és platinalemezt nyert el.