12 halottja van egy bányabalesetnek

ce SQUARE FORMAT (160307) -- BAISHAN, March 7, 2016 (Xinhua) -- Rescue work is carried out on March 7, 2016 after a gas outburst happened in the Songshu coal mine on March 6 in Baishan City, northeast China's Jilin Province. Twelve miners were dead and an
Baishan, a tragédia helyszíne
Vágólapra másolva!
Tizenkét ember halt meg egy északkelet-kínai szénbányában történt sújtólégrobbanásban - közölte hétfőn a Hszinhua hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A baleset Csilin tartomány egyik szénbányájában történt vasárnap. A gázrobbanás után egy embert sikerült élve kimenteni a bányából, de tizenketten a mélyben rekedtek. Másnap, hétfőn közölték a hatóságok, hogy meghaltak. A mentésben háromszáznál többen vettek részt.

Baishan, a tragédia helyszíne Forrás: AFP/Xinhua News Agency/Lin Hong

A kínai szénbányák a világon a legéletveszélyesebbek közé tartoznak, bár az utóbbi években foganatosított munkavédelmi intézkedések következtében csökkent a balesetek száma. A hatóságok számos bánya bezárását tervezik - Csiling tartományban is - az acél- és széniparban tapasztalható túltermelés csökkentése érdekében, ez viszont munkahelyek ezreinek elvesztésével jár majd.