Nem várt helyről kapott köszönetet Orbán

Heinz-Christian Strache
Strache: Sem menza, sem utazási iroda nem leszünk
Vágólapra másolva!
Köszönetet mondott Orbán Viktornak az EU-csúcson való magatartásáért az osztrák radikális párt vezére. Heinz-Christian Strache szerint az osztrák kormány ismét csődöt mondott. 
Vágólapra másolva!

„A legnagyobb tiszteletem! Egy a kevés őszinte politikusból, aki Európát nem kiárusítani és megszüntetni akarja! Botrány, ahogy különböző uniós politikusok és kormányok eurómilliárdokat fizetnek Törökországnak (3-6 milliárd eurót évente), vízummentességről akarnak dönteni, és nyilvánvalóan

hagyják magukat Erdogan »szultántól« megzsarolni.

Egy olyan ponthoz érkeztünk, ami egy EU-ból való kilépés ultima ratiója lehet. Még zavaróbb, ahogy Faymann és társai ismét csődöt mondtak. Köszönet Orbánnak, aki vétójával ismét bátran hárította el az EU őrültségét!” – olvasható Heinz-Christian Strache legújabb Facebook-bejegyzésében, amit a Mandiner.hu közölt.

Größten Respekt! Einer der wenigen aufrichtigen Politiker, welche Europa nicht ausverkaufen und abschaffen wollen!...

Közzétette: HC Strache2016. március 7.

Strache pártja, a bevándorlásellenes Osztrák Szabadságpárt a legfrissebb felmérések szerint a szavazatok 32-33 százalékára számíthatna. Az Osztrák Néppárt és az Osztrák Szociáldemokrata Párt fej fej mellett haladva 22-23 százalékra számíthatna, ha most tartanák a választásokat.

Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt vezetője köszönetet mondott Orbánnak Forrás: fpoe.at

Újabb csúcs lesz

Mint arról korábban beszámoltunk, alaposan feladta a leckét a hétfői EU-csúcson bejelentett török igény: a már korábban elfogadott 3 milliárd euró dupláját kérte a török miniszterelnök, mellé vízummentességet és az uniós tárgyalások felgyorsítását.

A felek abban maradtak, hogy Donald Tusk külön tárgyal a törökökkel, március 17-18-án pedig újabb EU-csúcs lesz. Orbán Viktor szerint eredményes volt a magyar–osztrák–szlovén–horvát fellépés, mert megállapodtak abban, hogy lezárják a Nyugat-Balkánon keresztül vezető migrációs útvonalakat.