Öt halott egy pittsburghi lövöldözésben

2016.03.10. 07:35

Legalább öten meghaltak és többen megsebesültek egy lövöldözésben a pennsylvaniai Pittsburgh közelében. A támadók szökésben vannak.

Lövöldözés tört ki helyi idő szerint szerda este az egyesült államokbeli Pittsburgh közelében. Legalább öten meghaltak, és többen megsebesültek - írja a NBC.

A súlyos incidens a pennsylvaniai várostól 13 kilométerre keletre lévő, mintegy 16 ezer lakosú Wilkinsburgben történt. A WPXI rádió szerint négy nő és egy férfi vesztette életét. A helyszínre sok mentő- és rendőrautó érkezett.

A tettes vagy tettesek szökésben vannak. A WPXI úgy tudja, hogy legalább két ember követte el a mészárlást, egy szemtanú legalább húsz lövést hallott. A helyszín közelében, egy szűk utcácskában a kövezeten töltényhüvelyek tucatjai hevertek.

Más sajtószervek azt jelentették, hogy hét vagy nyolc embert lőttek meg.

Obama szigorítana

Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések nagy száma ismét felszította a vitát a fegyvertartásról, és a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témájává tette.

Barack Obama amerikai elnök korábban - kiváltképpen az egyik connecticuti általános iskolában 2012-ben elkövetett mészárlás óta - többször is sürgette a kongresszust, hogy szigorítson a fegyverviselési szabályokon.

Az erre irányuló felhívásai azonban mindeddig eredménytelennek bizonyultak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK