Molotov-koktélt dobtak a koszovói elnök irodájára

Koszovó, tüntetés, zavargás
PRISTINA, KOSOVO - JANUARY 09: Fire is seen on the wall of the government building after an molotov cocktail attack during clashes following anti-government protests in Pristina, Kosovo on January 09, 2016. Erkin Keci / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Molotov-koktélt dobtak a koszovói köztársasági elnök irodájára szombaton, a támadásban senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Az incidensért egy magát "elégedetlen állampolgárok csoportjának" nevező tömörülés vállalta a felelősséget. A koszovói rendőrség tájékoztatása szerint a támadást hajnali 4 órakor több, álarcos férfi követte el. Az elkövetők előbb kővel törték be az épület ablakát, majd a lyukon próbálták meg bedobni a Molotov-koktélt, ám az a falat találta el.

Az utóbbi hetekben több támadás is érte a koszovói kormány tagjait, ismeretlen elkövetők egyebek mellett több kormánytag autóját is felgyújtották.

Az utóbbi hetekben több támadás ért koszovói hivatalokat, kormánytagokat Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Erkin Keci

Koszovóban több mint fél éve belpolitikai válság van, az ellenzéki tojásdobálással és könnygázzal akadályozza a parlament munkáját. Így tiltakoznak egy Belgrád és Pristina között tavaly augusztusban aláírt megállapodás ellen, amely szerintük túl széles körű jogokat biztosít a koszovói szerb kisebbségnek.