Fiatal lányokat fogdostak a menekültek Németországban

Vágólapra másolva!
Németországban a rendőrség vasárnap újabb incidensekről közölt jelentéseket a menekültválsággal kapcsolatban. Eisenach városában ismeretlenek egy csőbombát hoztak működésbe egy ház előtt, amelyben szíriai menedékkérőket szállásoltak el. Oberhausenben pedig egy helyi fürdőben bevándorlóként nyilvántartott emberek „erkölcstelen módon érintettek meg” három 11 és 14 éves kor közötti lányt. 
Vágólapra másolva!

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Oberhausen rendőrkapitányságának közleménye szerint szombaton egy helyi fürdőben „erkölcstelen módon érintettek meg” három 11 és 14 éves kor közötti lányt, akik

az esetet rögtön jelentették a fürdő személyzetének.

Egy munkatárs értesítette a rendőrséget, többen pedig a rendőrök megérkezéséig feltartóztatták a gyanúsítottakat, nyolc 18 és 21 év közötti fiatalembert, akiket „bevándorlóként tartanak nyilván”. Az ügyet a rendőrkapitányság szexuális bűncselekmények feltárásával foglalkozó osztálya vizsgálja, a gyanúsítottakat előállították, majd a rendőri intézkedések után az ügyészséggel egyeztetve szabadon engedték őket.

Horogkereszt a bombán

Az Erfurt tartományi rendőr-főkapitányság szerint ismeretlenek házi készítésű csőbombát hoztak működésbe Eisenach városban egy ház előtt, amelyben szíriai menedékkérőket szállásoltak el.

Az eset március 4-re virradóra történt, de a rendőrségnél csak most tettek feljelentést. Senki sem sérült meg, az épületben nem keletkezett kár, és a 40-szer 8 centiméter méretű robbanószerkezeten egy

horogkereszt volt látható.

Az ügyben nyomozást indítottak.