Vágólapra másolva!
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump szerint „csúnya dolgok” történhetnek, ha nem lesz belőle hivatalosan is elnökjelölt. Arról is beszélt, hogy mögötte milliók állnak.
Vágólapra másolva!

Katasztrófa lehetőségére figyelmeztette egy esetleges összevont republikánus jelölőgyűlés résztvevőit Donald Trump. „Szerintem lázadásokra lehet számítani” - mondta a párt elnökjelöltségéért küzdő üzletember-politikus a CNN televízió műsorvezetőjének. Szerinte akkor „történhetnek csúnya dolgok”,

ha kevés szavazattal veszít.

Arról is beszélt, hogy mögötte milliók állnak. „Ha csalódást okozol ezeknek az embereknek, és azt mondod nekik, hogy sajnos száz szavazat híja volt a győzelemnek, akkor abból olyan bajok kerekedhetnek, amilyeneket még nem láttunk korábban” - mondta.

Trumpnak 1237 delegált szavazatát kellene bebiztosítania ahhoz, hogy megnyerje a júliusi Republikánus Nemzeti Konvenciónak nevezett választást. Szerinte ez sikerülni fog neki.

Donald Trump szerint fellázadhatnak a hívei Forrás: AFP

A republikánus táborban a legutóbbi fordulóban Donald Trump megerősítette pozícióit, ám vesztett Ohióban, ahol John Kasich ohiói kormányzó az első győzelmét aratta az előválasztási folyamatban.

A republikánus elnökjelölt-aspiránsok közül csak Trumpnak van reális esélye arra, hogy még a júliusi elnökjelölt-állító országos konvenció előtt

megnyerje az elnökjelöltséghez szükséges 1237 delegátust.

Ohióban elszenvedett veresége azonban várhatóan tovább élteti a jelöltségét ellenző republikánus pártelit tagjaiban a reményt, hogy a konvención még megakadályozhatják a jelöltségét.