700 ezres bírságot kapott a megemlékezés szervezője

Csendőrkordonnal körbevett demonstrálók a székely szabadság napján rendezett autonómiatüntetésen
Vágólapra másolva!
Megbírságolta a székely szabadság napja alkalmából tartott marosvásárhelyi megemlékezés, felvonulás és tiltakozás szervezőit a csendőrség.
Vágólapra másolva!

Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének a nevére 10 ezer lejes (700 ezer forint) bírságról szóló jegyzőkönyvet, László Györgynek, a Marosszéki Székely Tanács elnökének pedig hatezer lejes (420 ezer forint) bírságról szóló jegyzőkönyvet kézbesítettek szerdán.

Csendőrkordonnal körbevett demonstrálók a székely szabadság napján rendezett autonómiatüntetésen Forrás: MTI/Baranyi Ildikó

A csendőrség Izsák Balázsnak azt rótta fel, hogy nem iktatta a csendőri egységnél is a rendezvény előtt legkevesebb 48 órával a rendezvény lezajlásáról szóló nyilatkozatot, és a székely vértanúk emlékművénél tartott megemlékezés után "engedély nélkül szervezett" felvonulást a prefektusi hivatal elé. László Györgynek - aki a szervezők által biztosított önkéntes rendfenntartók munkáját irányította - azt rótták fel, hogy szervezőként részt vett az "engedély nélküli" felvonuláson.