Kim Dzsongun felszívta magát

defence Horizontal This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on March 15, 2016 shows North Korean leader Kim Jong-Un (L) being briefed during an atmospheric re-entry environment simulation of a locally man
Kim Dzsongun fokozza a katonai fejlesztéseket
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető elrendelte egy új modern lakóövezet építését kutatók számára Phenjanban, hogy az ország megmutassa "erejét" és azt, hogy a nemzetközi szankciók dacára lépést tud tartani a világgal - jelentette a KCNA állami hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

A Rjomjong névre keresztelt utcát az észak-koreai főváros északi részén alakítják ki, és tudósok, kutatók - köztük a Kim Ir Szen Egyetemen oktatók - otthonául szolgáló

lakóházakat, továbbá bölcsődét, óvodát, mosodát, postahivatalt és más közintézményeket létesítenek

rajta. Phenjanban alig öt hónappal ezelőtt fejeztek be egy hasonló épületegyüttest, a Mirae Tudósok sugárútját, amely gyakorlatilag egy 100 ezer négyzetméteren elterülő tudományos és technológiai komplexum.

Kim Dzsongun fokozza a katonai fejlesztéseket Forrás: AFP/KCNA/Kns

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa március elején szigorította a Phenjan elleni szankciókat a januári észak-koreai kísérleti atomrobbantásra és a februári - a nemzetközi közösség által rakétakísérletnek vélt - műholdfelbocsátásra válaszul. Dél-Korea és Japán további egyoldalú büntetőintézkedéseket vezetett be Észak-Korea ellen. Az új építkezési program arról árulkodik, hogy a kommunista ország az újabb nemzetközi büntetőintézkedések ellenére továbbra is támogatja a tudományos programokat, amelyek közül kiemelkedik a rakéták és a nukleáris fegyverek fejlesztése.