Holnap otthon maradok a fiammal, egy magyar apuka az Origónak mesélt

2016.03.22. 10:32

Érezhetően nőtt a feszültség Brüsszelben, de pánik nincs a belga fővárosban. Legalábbis erről számolnak be az ott élő magyarok a Facebookon. Az Origo több, Brüsszelben élő olvasója küldte el első benyomásait.  

Az Origo elért egy Brüsszelben tanuló magyar egyetemistát, aki azt mesélte, a reggeli órákban kaptak tájékoztatást az iskolától, hogy a tanórák nem lesznek megtartva, a város közlekedése leállt, így aki az intézmény épületeiben tartózkodik, maradjon ott.
"Minden csoportársam aggódik, a tervek szerint én holnap indultam volna haza Magyarországra a másik brüsszeli reptérről, többen utaztunk volna haza az ünnepek miatt, még kérdéses, hogy elindulunk-e " - mondta.
Bezárták az óvodánkat, így védik a gyerekekt és kerülik el a pánikot - írta az Origónak egy Brüsszelben élő magyar férfi. A szülők 5 óra körül mehetnek majd értük, de akkor is átvizsgálják majd az érkező felnőtteket.

Holnap otthon maradok, így a fiam is velem lesz. Távmunkában dolgozom majd - válaszolta kérdésünkre az apuka.

„A Facebookon jeleztem az ismerőseimnek, hogy jól vagyok, ne aggódjanak. Úgy láttam, több itt élő magyar ismerősöm is ezt posztolta, de a lengyel kolléganők is gyorsan hazaüzentek” - tudtuk meg az Origo egyik olvasójától. Az irodájuk néhány percnyire van az uniós épületektől.A rádió hangosan szól, a tévé is be van kapcsolva, az interneten is próbálunk tájékozódni.A cég biztonsági szolgálata arra kért minket, egyelőre ne menjünk ki az épületből, ennek ellenére nincs pánikhangulat” – mesélte egy fiatal nő az Origónak.

Egy másik kinn dolgozó hölgy elárulta, hogy az Evere városrészből indult villamossal, azon utazva hallotta a robbanás hírét. Nincs pánik, de mindenki feszült. Hallani a szirénázó autókat, rendőröket, mentőket.

A televíziók és a rádiók megpróbálják informálni a lakosságot. „A munkában is mindenki híreket, tévét nézi, aggódnak: a húsvét miatt sokan haza akartak repülni.” A városban számos külföldi dolgozik, ők még nem tudják, mi lesz a hét második felére betervezett útjaikkal.

Ön is Belgiumban van? Küldje el nekünk fotóit, tapasztalatait!