Holnap otthon maradok a fiammal, egy magyar apuka az Origónak mesélt

brüsszel reptér
A picture taken on March 22, 2016 shows a Belgian police vehicle driving past passengers who are evacuating the Brussels Airport of Zaventem. At least 13 people were killed and 35 injured as twin blasts rocked the main terminal of Brussels airport on March 22, 2016, Belgian media quoted the federal prosecutor as saying. Officials were not immediately available to confirm the figure when contacted by AFP. The federal police earlier confirmed one death. / AFP / Belga / Jonas Roosens / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Érezhetően nőtt a feszültség Brüsszelben, de pánik nincs a belga fővárosban. Legalábbis erről számolnak be az ott élő magyarok a Facebookon. Az Origo több, Brüsszelben élő olvasója küldte el első benyomásait.  
Vágólapra másolva!
Az Origo elért egy Brüsszelben tanuló magyar egyetemistát, aki azt mesélte, a reggeli órákban kaptak tájékoztatást az iskolától, hogy a tanórák nem lesznek megtartva, a város közlekedése leállt, így aki az intézmény épületeiben tartózkodik, maradjon ott.
"Minden csoportársam aggódik, a tervek szerint én holnap indultam volna haza Magyarországra a másik brüsszeli reptérről, többen utaztunk volna haza az ünnepek miatt, még kérdéses, hogy elindulunk-e " - mondta.
Bezárták az óvodánkat, így védik a gyerekekt és kerülik el a pánikot - írta az Origónak egy Brüsszelben élő magyar férfi. A szülők 5 óra körül mehetnek majd értük, de akkor is átvizsgálják majd az érkező felnőtteket.

- válaszolta kérdésünkre az apuka.

„A Facebookon jeleztem az ismerőseimnek, hogy jól vagyok, ne aggódjanak. Úgy láttam, több itt élő magyar ismerősöm is ezt posztolta, de a lengyel kolléganők is gyorsan hazaüzentek” - tudtuk meg az Origo egyik olvasójától. Az irodájuk néhány percnyire van az uniós épületektől.

A cég biztonsági szolgálata arra kért minket, egyelőre ne menjünk ki az épületből, ennek ellenére nincs pánikhangulat” – mesélte egy fiatal nő az Origónak.

Egy másik kinn dolgozó hölgy elárulta, hogy az Evere városrészből indult villamossal, azon utazva hallotta a robbanás hírét.

A televíziók és a rádiók megpróbálják informálni a lakosságot. „A munkában is mindenki híreket, tévét nézi, aggódnak: a húsvét miatt sokan haza akartak repülni.” A városban számos külföldi dolgozik, ők még nem tudják, mi lesz a hét második felére betervezett útjaikkal.

Ön is Belgiumban van? Küldje el nekünk fotóit, tapasztalatait!