Felgyújtotta magát két menekült Idomeniben

2016.03.22. 15:46

Éghető anyaggal locsolta le magát, és felgyújtotta saját ruháját két menekült férfi a görögmacedón határon. A férfiak így tiltakoztak a határzár ellen.

Nem sérültek meg súlyosan azok a migránsok, akik tiltakozásul felgyújtották magukat a görögmacedón határon. A két férfi Idomeni mellett, a spontán kialakult menekülttábor területén követte el akcióját.

Azért tüntettek így, mert továbbra is zárva van a macedón határ.

A menekültek és migránsok nem tudnak továbbhaladni Nyugat-Európa felé.

A férfiak éghető anyaggal locsolták le ruházatukat, mielőtt felgyújtották magukat. A körülöttük állók viszont gyorsan eloltották a lángokat, így a tiltakozók nem sérültek meg komolyabban  írja a görög Kathimerini című lap online kiadása. Azt, hogy kik a tiltakozók, és melyik országból származnak, nem tudni.

Nem sérültek meg súlyosan az önégető migránsokForrás: AFP/Andrej Isakovic

Nem ez az első eset, hogy önkínzással tiltakoznak a határzár ellen Idomeniben a menekültek. Tavaly novemberben férfiak egy csoportja

egymás száját varrta be egy tüntetésen.

Nemrég legalább ezer menekült indult el a táborból, hogy a lezárt vasúti határátkelőt megkerülve jusson át Macedóniába. Sikerrel jártak, Macedónia kormánya viszont bejelentette, hogy visszaküldi a migránsokat Görögországba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK