Lezárták az Európai Parlamentet

-
Öperatőr állás a Európai Parlament strasbourgi üléstermében. Nyomtatott lista segíti a személyzetet, hogy könnyen megtalálják ki merre ül.
Vágólapra másolva!
Az EP történetének legszigorúbb terrorkészültségét rendelték el a parlamentben – mondta el Molnár Csaba az Origónak. A DK-s képviselő arról is beszámolt, hogy a támadás ellenére nincsen pánikhangulat a belga fővárosban.
Vágólapra másolva!

Gyakorlatilag üres az Európai Parlament épülete, és azt le is zárták, így nem is engedik ki a képviselőket - mondta Molnár Csaba, a DK EP-képviselője az Origónak. Az EP történetének legszigorúbb terrorkészültségét rendelték el - mondta a politikus. Az EP-képviselő elmondta, a reggeli terrortámadás után Charles Michel belga miniszterelnök

arra kért mindenkit, hogy maradjon otthon,

éppen ezért az utcák gyakorlatilag üresek.

Molnár Csaba: Lezárták az EP-t Forrás: Szabó Gábor

Molnár Csaba arról is beszélt, vörös riasztást rendeltek el a városban. Az EP folyosóin többen arról beszéltek, hogy a támadások vélhetően Abdeslam múlt pénteki elfogása miatt történtek, de ezek természetesen csak találgatások – mondta Molnár Csaba. A DK politikusa azt is elmondta, hogy ma este jött volna vissza Magyarországra, de egyelőre biztosan nem tudja elhagyni a várost. A belga fővárosba vezető utakat is lezárták.

Szanyi Tibor EP-képviselő a Facebookon jelezte, hogy

úgy tűnik, biztonságban van.

„Minthogy nem tudom az összes telefonhívást fogadni, ezúton jelzem, hogy az EP épületében vagyok, remélhetőleg biztonságban” - írta.

Schiffer a robbantás után landolt

Semmilyen mozgás nem tapasztalható a brüsszeli Zaventem repülőtér kifutóján; a reptérre utolsóként leszállni engedett gépek utasai nem szállhattak ki a repülőből, majd 10 óra 20 perckor egy biztonsági zónába terelték őket - nyilatkozta Schiffer András, az LMP társelnöke, aki a Brussels Airlines egyik járatával érkezett Brüsszelbe nem sokkal azt követően, hogy kedden reggel robbantás történt a nemzetközi repülőtéren. A politikus azt mondta, egy ideig semmilyen információhoz nem jutottak arról, mikor hagyhatják el a gépet, később egy biztonsági zónába vitték őket. Nagyobb poggyászaikat a fedélzeten kellett hagyniuk - mondta Schiffer András.