Csak a bal kezükre húztak kesztyűt a merénylők

2016.03.23. 09:56

Feltételezhetően a detonátor elrejtése miatt volt kesztyű két feltéelezett brüsszeli merénylő bal kezén.

A belga rendőrség közzétett egy képet, amin a feltételezett brüsszeli merénylők látszódnak közvetlenül a robbantás előtt. A két fekete ruhás férfi a bal kezén kesztyűt visel – feltehetőleg ebben lapult a detonátor. A két férfi valószínűleg felrobbantotta magát.

A belga rendőrség szerint a harmadik merénylő feltételezhetően csak a bombát hagyta ott a repülőtéren. Egyelőre őt kereseik. Azt nem tudni, hogy a repülőtéren hagyott gépkarabély kihez tartozott. 

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera által rögzített képen a három gyanúsított látható. A merénylők bal kezén jól látszik a kesztyűForrás: MTI/AP/Belga rendőrség/-------------------

A rendőrség a légikikötő biztonsági kameráinak felvételei alapján három sötét hajú fiatalembert keresett. Közülük ketten öngyilkos merényletet hajtottak végre, harmadik társuk azonban pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet, hanem elmenekült.

Az RTBF belga közszolgálati tévéadó friss értesülései szerint az öngyilkos robbantásokért egy testvérpár felelős, a már korábban is körözött Khalid és Ibrahim el-Bakraui. A csatorna névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy két brüsszeli lakosról van szó, akiket a rendőrség különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK