Újabb embert köröz a belga rendőrség

investigation Vertical COMBO PHOTO (FILES) This handout file picture released on December 4, 2015 by the Belgian police shows Najim Laachraoui, who used fake identity documents bearing the name Soufiane Kayal, and who is being searched for by the Belgian
Najim Laachraoui
Vágólapra másolva!
A belga hatóságok újabb terroristát azonosítottak: a szíriai Naím el-Hámedet keresik. Rajta kívül még három terroristagyanús emberre vadászik a belga rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az újabb körözést rendőrségi forrásokra hivatkozva a La Derniere Heure című belga lap tette közzé. Naím el-Hámedet a keddi robbantások miatt keresi állítólag a rendőrség. A belga rendőrség honlapján nem szerepel a férfi neve és fotója sem, a lap viszont közölt róla egy fényképet.

A belga lap úgy tudja, hogy El-Hámed 28 éves, és szíriai származású.

Azt is írják a rendőrségre hivatkozva, hogy "nagyon veszélyes, és feltehetőleg fegyverrel rendelkezik".

A körözési listán szerepel még terrorszervezetben való részvétel gyanújával a belga állampolgárságú, 30 éves Mohamed Abrini. Az ő fotója fenn van a belga rendőrségi honlapon. Az ott szereplő adatok szerint tavaly november óta keresi őt a rendőrség.

Mohamed Abrini, egy tavaly óta keresett terrorista Forrás: belga rendőrség

A repülőtéren önmagát felrobbantó párost segítette az a fehér kabátos férfi, akit szintén keres a rendőrség. Név az ő fotója mellett nem szerepel.

A fehér kabátos férfit is keresi a rendőrség Forrás: MTI/AP/Belga rendőrség/-------------------

Kedden 31 halálos áldozattal járó terrortámadást hajtottak végre a belga fővárosban. A három, önmagát felrobbantó férfit már azonosították. A 27 éves Khalid és a 30 Ibrahim el-Bakraui egy testvérpár. Egyikük a reptéren robbantott, másikuk a Maalbeek metróállomáson. A másik reptéri robbantó neve Najim Laachraoui, ő 25 éves.