A vihar megállította a menekülteket

migráció migráns menekült Greece: Refugees receive care upon arrival in Lesbos Newzulu Citizenside Sándor Csudai Greek greece migrants migrant lesbos lesvos overcrowded BOAT aegean SEA DINGHY REFUGEE refugees ISLAND SQUARE FORMAT
Nekik sikerült: menekültek szállnak partra Leszbosz szigetén. Idén már 700 ezer migráns jutott el Görögországba.
Vágólapra másolva!
Nem az EU-török megállapodásnak, hanem valószínűleg az időjárának köszönhetően esett vissza az Égei-tenger görög szigeteire érkező menekültek száma.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában csak 161 menekült érkezett a török partokról az Égei-tenger keleti medencéjében fekvő görög szigetekre - mondta egy görög tévében Jeórjiosz Kiritszisz, a menekültekkel foglalkozó válságtörzs szóvivője. Csütörtökön egyetlen migráns sem érkezett a török partokról a görög szigetekre. A héten még kedden is 260 ember ért partot Görögországban.

A görög hatóságok szerint az időjárás viszontagságai miatt érkezik kevesebb menekült az országba:

nagyon viharos a tenger.

A görög kormány közben azt vállalta, hogy 20 napon belül harmincezer fő befogadására alkalmas menekülttáborokat nyit az országban. A jelenlegi menekülttáborok kapacitása 38 ezer fő. Kiritszisz arról is beszélt, hogy a görög kormány fő célja megszüntetni az Idomeni település vasúti határátkelőjénél kialakult embertelen körülményeket.

Arról beszélt, hogy a következő napokban átszállítják az embereket olyan táborokba,

ahol jobb körülmények közé kerülhetnek.

Idomeni mellett csaknek 15 ezer menekült él egy spontán sátortáborban. A helyszínen embertelenek a körülmények. Az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet, és görög önkéntesek próbálnak megakadályozni egy humanitárius katasztrófát.