Hármas robbantás Jemenben

2016.03.25. 21:47

Legalább 22 ember meghalt Jemenben, amikor három autóba rejtett pokolgép robbant Ádenben. A támadást az Iszlám Állam vállalta.

Hármas robbantásos öngyilkos merényletet követtek el pénteken a dél-jemeni Áden kikötővárosban, legalább huszonkét ember meghalt - közölte egy biztonsági forrás.

A tisztviselő elmondása szerint egy mentőautó robbant fel az Áden központjához közeli Manszúra negyedben, illetve két másik, gépkocsiba rejtett robbanószerkezetet hoztak működésbe a város nyugati részén lévő as-Saab nevű negyedében.

Áden a kormány jelenlegi székhelye

Az öngyilkos merényletek elkövetését az Iszlám Állam vállalta a szélsőségesekhez közel álló Amak hírügynökség közlése szerint. A robbantásokat a Szaúd-Arábia vezette koalíció egyik ádeni támaszpontja elleni támadásnak nevezték.

Az arab-félszigeti országban polgárháború tombol az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség támogatásával bíró nemzetközileg elismert kormány között.
Szaúd-Arábia tavaly március óta bombázza a lázadók területét, és a déli területekről sikerült is kiszorítania őket, így Ádenből is. A jemeni kormány székhelye jelenleg a déli kikötővárosban van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK