Kudarcba fulladt az év rendőrségi akciója Montenegróban

2016.03.26. 19:51

Ötvenöt orosz állampolgárt állítottak elő és hallgattak ki Montenegróban határokon átnyúló szervezett bűnözéssel összefüggésben - jelentette szombaton az orosz és a montenegrói média.

Az RTCG montenegrói közszolgálati televízió híradása szerint az oroszokat előző este állították elő egy podgoricai és egy danilovgradi szállodában tartott razzia során. Bekísértek négy japán állampolgárt is. 

Híradások szerint mintegy száz montenegrói rendőr vett részt a biztonsági partnerszolgálatokkal történt együttműködés és információcsere eredményeképpen végrehajtott razziákban.

Az előállított orosz állampolgárok nem voltak bejelentve Montenegróban. A Vikend Novine című hétvégi lap azt írta, hogy a rendőrségi razzia során a többi között 205 elektronikus eszközt - mobiltelefonokat, táblagépeket, laptopokat, SIM-kártyákat és memóriaegységeket - foglaltak le.

A montenegrói hatóságok nem adtak az esetről hivatalos tájékoztatást, de az orosz külügyminisztérium közleményében megerősítette a híreket. Tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést annak alapján hajtotta végre a montenegrói rendőrség, hogy tudomására jutott a szóban forgó személyek lehetséges érintettsége nemzetközi szervezett bűnözésben.

A kihallgatás után szabadon engedték őket, vádat nem emeltek ellenük, de kiutasítják őket az országból, mivel nem jelentették be magukat - közölte az orosz külügyi tárca.