Neonácik és vízágyús oszlatás a brüsszeli megemlékezésen

Brüsszel, 2016. március 27. Rendőrök vízágyúval oszlatják a szélsőjobboldali tüntetőket, akik megzavarták a 2016. március 22-i brüsszeli terrortámadásokra való békés megemlékezést a brüsszeli Tőzsde téren március 27-én. A rendőrök körbevették a teret és kiszorították a tiltakozókat az utcából. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Szélsőjobboldaliak zavarták meg a brüsszeli terrortámadásokra való békés megemlékezést vasárnap a belga főváros központjában, a kivezényelt rendőrök vízágyút vetettek be a tömeg feloszlatására.
Vágólapra másolva!

Mintegy négyszáz, fekete ruhát viselő tüntető jelent meg délután a főváros szívében lévő tőzsdepalotánál kialakult spontán megemlékezés helyszínén.

Rendőrök vízágyúval oszlatják a szélsőjobboldali tüntetőket, akik megzavarták a március 22-i brüsszeli terrortámadásokra való békés megemlékezést a brüsszeli Tőzsde téren Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az állítólag Antwerpenből érkezett demonstrálók gyűlöletkeltő szövegeket skandáltak, néhányan náci karlendítésekkel provokáltak.

A rendőrök körbevették a teret, és vízágyúval kiszorították a tiltakozókat az utcából.

A megemlékezés résztvevői "multikulturális Brüsszel" és "nemet a gyűlöletre" skandálással reagáltak a szélsőjobboldaliak megérkezésére.

Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

"Botrányos, ami történik, hogy ilyen gazemberek provokálják a lakosokat a megemlékezésük helyszínén.

- mondta Yvan Mayeur polgármester.

A rendzavarást Charles Michel belga kormányfő is elítélte. "A rendőrséggel megtesszük a szükséges lépéseket a tüntetők hazaküldése érdekében" - jelentette ki a miniszterelnök.