Elengedték a brüsszeli merényletek egyetlen őrizebe vett gyanúsítottját

2016.03.28. 16:10

Belgiumban szabadon engedték a brüsszeli merényletsorozat egyetlen őrizetbe vett gyanúsítottját. A rendőrség közben videofelvétel segítségével keresi a harmadik repülőtéri merénylőt a. A múlt heti terrortámadásnak már 35 halálos áldozata van, több mint háromszázan megsérültek. 

Bizonyítékok hiányában szabadon engedte a belga rendőrség Faycal C-t, az egyetlen embert, akit a múlt heti brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban vettek őrizetbe, és vádoltak meg. A belga sajtó szerint a férfi teljes neve Faycal Cheffou.

A férfit két nappal ezelőtt vették őrizetbe. 

Videón a robbantó

Eközben nyilvánosságra hozta a belga rendőrség a brüsszeli robbantások harmadik gyanúsítottjáról készült felvételt.

A videót a zaventemi repülőtér biztonsági kamerája készítette a világos színű ruhát és sapkát viselő férfiról. Feltételezések szerint ő volt az a támadó, aki két társával ellentétben nem robbantotta fel a maga előtt tolt bombát,  és elmenekült a helyszínről.

Az egyik sérültet ápolják a Maalbeek metróállomásonForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A keddi merényletsorozat halálos áldozatainak száma hétfőn 35-re nőtt, négyen a kórházban belehaltak sérüléseikbe.  A sebesültek száma több mint 300.  A három öngyilkos merénylőt - közülük kettő a repülőtéren, egy pedig a Maalbeek metróállomáson robbantotta fel magát – nem sorolták a halálos áldozatok közé.

Újabb letartóztatások

A belga főügyész hétfőn jelentette be, hogy három további férfit gyanúsítottak meg terrorcsoportban való részvétellel. Egyelőre nem tudni, hogy a Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak közük van-e a keddi merényletekhez. A hatóságok vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.