Trump-ellenes kampány indult Mexikóban

politics TOPSHOTS Horizontal Republican presidential candidate Donald Trump addresses a press conference following his  victory in the Florida state primary on March 15, 2016 in West Palm Beach, Florida. 
The win in Florida for Trump sent rival Marco Rubi
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Trump-ellenes kampányt indított a mexikói ellenzék. A republikánusok elnökjelölt-aspiránsa korábban erőszaktevőknek nevezte a Mexikóból érkező bevándorlókat, és ezer mérföldes kerítést építene az USA déli határára.
Vágólapra másolva!

"Mexikó Trump ellen" névvel kampányt indítottak Mexikóban az ellenzéki, baloldali Demokratikus Forradalom Pártja (PRD) szenátorai Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen.

Donald Trump erőszaktevőknek nevezte a Mexikóból érkező bevándorlókat Forrás: AFP//Rhona Wise

Az amerikai milliárdos korábban felvázolta, hogy elnöki kinevezése esetén

mintegy ezer mérföld hosszúságú kerítést emeltetne az amerikai-mexikói határra

az illegális bevándorlók feltartóztatására, és arra kötelezné Mexikót, hogy fizesse meg a fal 10-12 milliárd dolláros költségeit.

Ezenfelül Donald Trump "erőszaktevőknek" bélyegezte a déli határ felől érkező bevándorlókat, akik szerinte "kábítószert és bűnözést hurcolnak be az Egyesült Államokba", és ezzel számos mexikóit felbőszített.

"Veszélyt jelent a bolygó békéjére"

Miguel Barbosa, a mexikói törvényhozás felsőházának 127 helyéből húszat birtokló PRD szenátusbeli frakciójának vezetője azt mondta,

"Felszólítjuk az amerikai népet, hogy utasítsák el a Trump által képviselt stratégiát, és akadályozzák meg, hogy Donald Trump legyen a világ leghatalmasabb országának elnöke, aki

- hangoztatta Barbosa.

A politikusok a mexikói szenátus falaira "mxcontratrump" feliratú plakátokat ragasztottak, amely címkét a kampány szimpatizánsai a közösségi oldalakon használják.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök március elején azt mondta, Trump megjegyzései ártanak az Egyesült Államok és Mexikó kapcsolatának.