Pokolgép robbant Törökországban, többen meghaltak

Diyarbakır
Vágólapra másolva!
Nagy erejű robbanás történt a főleg kurdok lakta Diyarbakir városában, Délkelet-Törökországban. A detonációban hat rendőr életét vesztette, 23-an megsérültek, közülük 14-en egyenruhások. Egy rendőrségi busz volt a támadók célpontja.
Vágólapra másolva!

Egy buszvégállomásnál történt nagy erejű robbanás a délkelet-törökországi Diyarbakirban – írja a Hürriyet Daily News török lap. Egy autóba rejtett bomba robbant a főleg kurdok lakta városban. A célpont egy rendőrségi busz volt. A detonációban hat egyenruhás meghalt, 23-an megsérültek, közülük közül 14-en rendőrök.

A bomba akkor élesedett, amikor egy rendőrautó haladt el az állomás előtt, így a robbantás áldozatai főleg egyenruhások. A helyszínre számos mentőautó érkezett ki. A sérülteket a diyarbakiri katonai kórházba szállították.

Kiújult összecsapások

A török hadsereg tavaly decemberben kezdett erőteljes akcióba a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) harcosai ellen, akik a főként kurdok lakta délkelet-törökországi városokban tartózkodnak.

Az egyik ilyen nagyváros Diyarbakir, ahol nemrégiben kijárási tilalmat vezettek be.

A hadsereg adatai szerint a török katonák azóta a PKK több mint kétszáz tagjával végeztek, az összecsapásokban számos polgári lakos is életét vesztette.

A tűzszüneti tárgyalások a török kormány és a PKK között tavaly nyáron futottak zátonyra.

Cikkünk folyamatosan frissül...