Gyilkossági nyomozás a leszakadt felüljáró ügyében

Kalkutta, leszakadt felüljáró
Kalkutta, 2016. március 31. Mentőalakulatok tagjai egy áldozatot emelnek ki a romok közül a kelet-indiai Kalkuttában, ahol összedőlt egy öt éve épülő felüljáró 2016. március 31-én. A baleset következtében legalább 14 ember meghalt, több mint száz ember sorsa ismeretlen. (MTI/EPA/Piyal Adhikary)
Vágólapra másolva!
Hanyagságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást az indiai rendőrség a leszakadt kalkuttai felüljárót építő cég ellen. A balesetben legalább 23 ember meghalt, nincs remény, hogy újabb túlélőket találjanak a romok alatt.
Vágólapra másolva!

A mentőalakulatok egész éjszaka dolgoztak, hogy kiszabadítsák a túlélőket a mintegy száz méter hosszan leszakadt felüljáró romjai alól.

A Reuters jelentése szerint kilencven embert mentettek ki, akik közül sokan súlyos sérüléseket szenvedtek.

S. S. Guleria, a katasztrófavédelem helyettes igazgatója a Reuters TV-nek azt mondta, hogy már az összes áldozatot megtalálták, sem túlélők, sem halottak nincsenek a romok alatt.

Nincs több túlélő, mindenkit kihoztak a romok alól Forrás: MTI/EPA/Piyal Adhikary

Megkeresik a felelősöket

A felelősök megbüntetését ígérte Mamata Banerdzsí nyugat-bengáliai főminiszter, akinek balközép pártja abban bízik, hogy megnyeri a jövő hónapban tartandó választást.

A politikus a tragédiáért az előző kormányt vádolta, amely 2007-ben megkötötte az építési szerződést. A jelenlegi adminisztrációt is komoly bírálatok érik az ügyben, mivel az építtető cég folyamatosan csúsztatja az átadás határidejét, és sokan megkérdőjelezik, hogy betartották-e a biztonsági szabályokat.

A legfrissebb hírek szerint a cég öt vezetőjét már őrizetbe is vették.