Újranyitják vasárnap a brüsszeli repülőteret

brüsszel reptér
Brüsszel, 2016. március 23. Rendőrségi szakértők a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér megrongálódott utascsarnoka előtt 2016. március 23-án, miután az előző nap két pokolgép robbant a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében több mint harminc ember életét vesztette, kétszázhatvan megsebesült. (MTI/EPA/AP pool/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
Részlegesen újranyitják vasárnap a terrortámadások miatt bezárt brüsszeli repülőteret. A légikikötőben fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be.
Vágólapra másolva!

Vasárnap részlegesen újranyitják a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző héten kettős robbantásos merényletet hajtottak végre - jelentette be a légikikötőt üzemeltető vállalat.

Vasárnap részlegesen megynitják a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret Forrás: MTI/EPA/AP POOL/Geert Vanden Wijngaert

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója azt mondta, hogy másnap három járatot fog indítani a Brussels Airlines belga légitársaság a repülőtérről. Feist reményét fejezte ki, hogy

A belgiumi légi közlekedés történetének legsötétebb napjait élte meg az ország - mondta Feist a tizenhat halálos áldozatot követelő repülőtéri robbantásokról.

Fokozott biztonsági intézkedések

A szövetségi rendőrség szóvivője azt mondta, hogy

fokozott biztonsági intézkedéseket léptetnek életbe az újranyitott repülőtéren.

Michael Jonniaux közölte, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják a repülőtérre érkező járműveket, az utasok pedig csak a papírjaik ellenőrzése és a csomagjaik átvizsgálása után léphetnek majd be a terminálba.

A Zaventem repülőtér februárban mintegy 1,5 millió utast szolgált ki, naponta átlagosan 600 járatot fogadott és indított.

A március 22-én elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként romos repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint

törölték az összes járatot.

A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át.