Készakarva elütötte a hidzsábos tüntetőt

Brüsszel, tüntetés
Brüsszel, 2016. április 2. Jobboldaliak ellen tüntető embereket vesznek őrizetbe rendőrök a brüsszeli Tőzsde téren 2016. április 2-án. A belga főváros polgármestere minden utcai megmozdulást betiltott, miután egy jobboldali párt tüntetést hirdetett erre a napra. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
Több mint száz embert őrizetbe vett szombaton a brüsszeli rendőrség, és összecsapásoktól tartva betiltottak minden tüntetést.
Vágólapra másolva!

Nem engedélyezték sem egy jobboldali párt, sem pedig az iszlamofóbia ellen tiltakozók tüntetését a Tőzsde téren, sem pedig egy szélsőjobboldali szervezet megmozdulását Molenbeekben – ami egyik helyen sem akadályozta meg az embereket a tiltakozásban.

Jobboldaliak ellen tüntető embereket vesznek őrizetbe rendőrök a brüsszeli Tőzsde téren Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Utóbbi helyen majdnem tragédia is történt, amikor egy fehér Audi akarattal elütött egy tiltakozót – erről videó is készült.

Az orosz Rt.com fényképes beszámolója szerint a sofőr megpróbált áttörni egy rendőrkordonon, de amikor az egyenruhások fegyvert fogtak rá, gyorsan elhajtott – ekkor ütötte el a hidzsábot viselő nőt. Az autó utasa hidegvérrel videózta az esetet, az asszonyt kórházba szállították.

A támadó molenbeeki, belga sajtóbeszámolók szerint azóta már őrizetbe vették.