Isztambuli robbantás: elfogtak négy terroristát

Isztambul, 2016. március 19. Rendőrök és mentősök az isztambuli Isztiklalon sétálóutcában elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2016. március 19-én. A támadásban legkevesebb négy ember életét vesztette, húsz megsebesült. (MTI/EPA/Deniz Toprak)
Vágólapra másolva!
Két héttel az isztambuli öngyilkos merényletet követően őrizetbe vettek a török hatóságok a terrortámadással kapcsolatban négy embert, köztük az Iszlám Állam terrorszervezet tagjait.
Vágólapra másolva!

Gaziantep tartomány kormányzója közölte: a gyanúsítottak közül legalább ketten további merényleteket terveztek.

Március 19-én egy öngyilkos merénylő támadást hajtott végre Isztambul egyik legforgalmasabb sétálóutcájában, a város európai részében található Függetlenség sugárúton (Istiklal Caddesi). A merényletben négyen haltak meg, köztük három izraeli állampolgárét, 36-an megsebesültek. Az elkövető a belügyminisztérium szerint az Iszlám Állammal állt kapcsolatban.

Rendőrök és mentősök az isztambuli Isztiklalon sétálóutcában elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén, március 19-én Forrás: MTI/EPA/Deniz Toprak

A kormányzó információi szerint

a négy gyanúsított ellen már korábban is folyt nyomozás.

Az elfogott személyek egyike az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagja. A DHA török hírügynökség arról számolt be, hogy egy másik gyanúsított az Iszlám Államnak a dél-törökországi Adiyaman városában működő csoportja, a Dokumacilar tagja. Török sajtóértesülések szerint ez a szervezet tehető felelőssé a tavaly Surucban és Diyarbakirban elkövetett merényletekért.