Az Európai Parlament takarítója volt az egyik brüsszeli merénylő

brüsszel reptér
A picture taken on March 22, 2016 shows a Belgian police vehicle driving past passengers who are evacuating the Brussels Airport of Zaventem. At least 13 people were killed and 35 injured as twin blasts rocked the main terminal of Brussels airport on March 22, 2016, Belgian media quoted the federal prosecutor as saying. Officials were not immediately available to confirm the figure when contacted by AFP. The federal police earlier confirmed one death. / AFP / Belga / Jonas Roosens / Belgium OUT
Vágólapra másolva!
Az Európai Parlamentben takarítóként dolgozott kétszer egy hónapon át a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren elkövetett öngyilkos merényletek egyik elkövetője – közölte az Európai Parlament sajtószolgálata. 
Vágólapra másolva!

A repülőtéren elkövetett merényletek egyik elkövetője 2009 és 2010 nyarán egy-egy hónapon át az Európai Parlamentben látott el takarítói feladatokat egy külső cég alkalmazottjaként diákszerződéssel.

A takarítótársaság bizonyította, hogy a férfi az alkalmazása idején nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban – közölte a parlament.

A repülőtéren és a metróban végrehajtott robbantásban harminckét ember halt meg Forrás: AFP/Jonas Roosens

Egy neve elhallgatását kérő parlamenti forrás tájékoztatása szerint a gyanúsított személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Hozzátette: takarítóként bejárása volt a képviselők irodáiba is.

Tájékoztatása szerint az uniós parlament sofőrszolgálatát is külső cég látja el. Közölte: meg nem erősített információk szerint a cég alkalmazottai között a terrortámadásokat követő átvizsgálás során két ember esetében is találtak olyan családtagot, aki Szíriába távozott, hogy ott csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.

A két helyszínen – a repülőtéren és a metróban – végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban 32 ember halt meg, és nagyjából 340 – köztük két magyar – megsebesült.