A rövid szoknya elvonja a fiúk figyelmét

Vágólapra másolva!
Egy új-zélandi középiskola igazgatóhelyettese utasította a lányokat, hogy viseljenek hosszabb szoknyát annak érdekében, hogy ne „vonják el” fiú osztálytársaik és a tanárok figyelmét.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóhelyettes-nő összehívta az aucklandi Henderson gimnázium tizenegyedikes lányait, hogy közölje velük az új öltözködési szabályokat.

A New Zealand Herald jelentése szerint Cherith Telford azzal magyarázta a döntést, hogy a hosszabb szoknyák „segítenek biztonságban tartani a lányokat, megakadályozzák, hogy a fiúknak ötleteik támadjanak, és jó munkakörülményeket teremtenek a férfi kollégák számára”.

A figyelmeztetés sokakat felháborított (a fotó illusztráció) Forrás: AFP

Mindenki kiakadt

Az utasítás felháborított sok diáklányt, szülőt és feministát. Deborah Russell, a Massey Egyetem oktatója, feminista kommentátor szerint a döntés ismét azt üzeni, hogy a lányok a felelősek a fiúk tetteiért, és árt fiúknak is, mert azt sugallja, hogy a szexuális viselkedésük kontrollálhatatlan.

Nyilatkozott az egyik érintett diáklány is. Sade Tuttle azt mondta, maga az öltözködési szabály nem zavarja, a mögöttes üzenet azonban igen, mert azt sugallja a lányoknak, hogy a testük szexuális tárgy, és elvonja a fiúk figyelmét.

Mike Purcell igazgató nem érti a felháborodást, mert szerinte az öltözködési szabályokban nincsen semmi új, erről tájékoztatták a szülőket, amikor beíratták a gyerekeiket.