Gyanús viselkedés keltett pánikot az amszterdami reptéren

JFK reptér, repülőtér, terminál
Arriving passengers make their way from Terminal 4 at the JFK airport in New York on October 11, 2014. The airport started health screenings for travelers arriving from Ebola-hit West African nations on October 11, as the death toll from the deadly virus topped 4,000. Passengers arriving from Liberia, Sierra Leone and Guinea will have their temperatures taken, be assessed for signs of illness and answer questions about their health and exposure history, the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) said. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
Az amszterdami Schiphol repülőtéren a katonai rendőrök kiszúrtak egy férfit, aki szerintük "gyanús helyzetben" volt. Azt gondolták terrorista, ezért kiürítették a reptér egy részét, és keresték nála a pokolgépet. Nem találtak, és mint később kiderült a férfi nem terrorista. Őrizetbe vették, és most is ott tartják.  
Vágólapra másolva!

A rendőrség szóvivő az ügyről azt mondta, a hatósági ellenőrzés főként a repülőtér főterminálja előtti buszmegállók területén folyt. A szóvivő nem tért ki arra, hogy mi volt az a gyanús helyzet, amely az őrizetbe vételhez vezetett, és nem fedett fel semmit a gyanúsított kilétéről sem.

Az akció lefújása után a szóvivő közölte, hogy semmilyen veszélyes anyagot nem találtak az őrizetbe vett férfinál, sem pedig annak poggyászában. Ennek ellenére

az illetőt továbbra is vizsgálati fogságban tartják.

A szerdára virradó éjszakán történtek nemigen okoztak fennakadást a repülőtér légi forgalmában. Hollandiában magas a biztonsági készültség a múlt hónapban Brüsszelben elkövetett terrorista merényletek óta, melyek egyike repülőtéren történt.

Őrizkedjen mindenki a gyanús helyzetektől, főleg a repülőtereken Forrás: AFP/Jewel Samad