Migránsokat küldenek vissza a görögök

migration Horizontal Pakistani migrants sit at a makeshift camp staged near the port of Mytilene on the Greek island of Lesbos on April 15, 2016.  
Pope Francis was urged on April 14, 2016 to speak out against the European Union's deal to send migrants ba
Vissza kell menniük
Vágólapra másolva!
A görög hatóságok 45 pakisztáni állampolgárt toloncoltak vissza Leszbosz fővárosából, Mitilíniből Törökországba, és úgy tervezik, hogy a nap folyamán összesen 150 embert adnak át az ázsiai országba.
Vágólapra másolva!

A migránsok egy török hajó fedélzetén hagyták el az Európai Unió területét, amely Dikiliben teszi majd partra őket. A pakisztániak visszatoloncolása elleni tiltakozásul aktivisták a vízbe ugrottak, hogy megpróbálják megakadályozni a hajó elindulását a kikötőből.

Vissza kell menniük Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Az uniós-török egyezmény március végi hatályba lépése óta az újonnan érkező migránsokat a görög hatóságok benyújtott menedékkérelem hiányában visszaküldhetik Törökországba. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint a leszboszi regisztrációs központban csaknem mindenki beadta már a kérvényt. Az ő sorsuk csak azután dől el, hogy feldolgozták menedékkérelmüket, ami megfelelő személyzet híján elhúzódhat. A kitoloncolások megkezdése, április 4. óta nagyjából 300 embert szállítottak vissza Törökországba.