Boszorkánynak hitt embereket égettek meg Indiában

Vágólapra másolva!
Rágyújtották a házat egy boszorkánysággal vádolt családra Indiában, a bezárt emberek közül hárman elevenen elégtek, öt embert sikerült kimenekíteni. 
Vágólapra másolva!

Több száz feldühödött falusi botokkal és más fegyverekkel támadt rá a családra egy faluban Dzshárkhand szövetségi államban vasárnap, miután

az a szóbeszéd terjedt el, hogy annak tagjai gyermekeket raboltak el, hogy feláldozzák őket.

A falusiak rázárták a házat a bentlakókra, majd felgyújtották. Hárman odavesztek, öt családtagot sikerült időben kimenekíteniük az odaérkező rendőröknek.

A rendőrség közölte, semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy a boszorkánysággal vádolt család gyermekeket rabolt volna el, szerintük inkább

egy falubelinek lehetett személyes konfliktusa az amúgy sokak által boszorkánynak tartott családfővel.

Az emberek felhergelését megkönnyíthette, hogy a férfi néhány éve börtönbe került azzal a gyanúval, hogy lefejezett egy embert.A vasárnapi lincselés ügyében a hatóságok tíz férfit őrizetbe vettek. Dzshárkhand az egyik legszegényebb és legelmaradottabb államok közé tartozik a szubkontinensen.

A hatóságok adatai szerint 2000 és 2012 között

2097 embert, nagy többségében nőt lincseltek meg Indiában azért, mert boszorkánynak tartották őket.

Rituális gyilkosságokról is rendre érkeznek hírek Indiából. Hétfőn Újdelhiben a rendőrök egy négy hónapos kislányt mentettek meg a rituális áldozattól. Letartóztattak három férfit, köztük a gyermek nagybátyját, aki állítólag áldozati rituálé céljára eladta a kisbabát egy boszorkánynak.