Több mint 400-an haltak meg az ecuadori földrengésben

Pedernales, 2016. április 17. Súlyosan megrongálódott lakóépület mellett sír egy asszony az ecuadori Pedernalesben 2016. április 17-én, egy nappal az után, hogy a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés rázta meg a latin-amerikai ország északnyugati partvidékét. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma 233-ra emelkedett, több százan megsérültek. (MTI/EPA/Jose Jacome)
Vágólapra másolva!
Jelenleg a hivatalos beszámolók szerint 413 halálos áldozatot követelt a tegnapi ecuadori földrengés. Az ecuadori katasztrófavédelmi szolgálat 2658 sérültet tart számon. A Vöröskereszt helyi szervezete ezenfelül arról számolt be, hogy 320 ember sorsa továbbra is ismeretlen. 
Vágólapra másolva!

A BBC információi szerint egyelőre 413 halálos áldozatot azonosítottak a pusztító erejű, a Richter-skála szerinti 7,8-as fokozatú földrengés után Ecuadorban. 320 ember sorsa továbbra is ismeretlen, őket nagy erőkkel keresik a hatóságok.

Súlyosan megrongálódott lakóépület mellett sír egy asszony az ecuadori Pedernalesben egy nappal a 7,8-as fokozatú földrengés után Forrás: MTI/EPA/EFE/Jose Jacome

A földrengés főként az ország csendes-óceáni partvidékét sújtotta, de az utórengéseket az egész országban érezni lehetett. Az ecuadori elnök, Rafael Correa szerint az elmúlt 67 év legborzasztóbb katasztrófája a legsúlyosabban az ország nyugati, csendes-óceáni partvidékén egy 200 kilométeres szakaszt érintett, de

A földmozgás Pedernales városán kívül súlyos károkat okozott Manta és Portoviejo településeken is.

Az elnök szerint a károk helyrehozására több milliárd dollárnak megfelelő összegre lesz szükség. Korábban bejelentették, hogy nemzetközi hitelezőktől mintegy 600 millió dollárnyi kölcsön felvételét helyezték kilátásba a vészhelyzet megoldására.