A Hamasz vállalta magára a busz elleni merényletet

nk20160419
Az izraeli biztonsági alakulatok tagjai vizsgálnak egy kiégett buszt, amelyen robbanás történt Jeruzsálemben. Az izraeli mentőszolgálatok szerint legalább tizenheten megsebesültek a detonációban
Vágólapra másolva!
A Hamasz bejelentette, hogy az egyik tagja követte el a hétfői jeruzsálemi buszmerényletet, amelyben húsz ember sebesült meg.
Vágólapra másolva!

A palesztin hatóságok és a Hamasz is megnevezték a merényletet elkövető fiatalembert: a 19 éves Andul Hamid Abu Szúr, aki a Betlehem közelében lévő Aida menekülttáborban élt.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét és a rendőrség azonban a szigorú nyilatkozási tilalom miatt nem erősítette meg az információt – írta internetes oldalán a Jerusalem Post.

Az izraeli biztonsági alakulatok tagjai vizsgálják a kiégett buszt Forrás: MTI/EPA/Atef Szafadi

Mártírként ünneplik

A fiatalember a merénylet során elveszítette mind a két lábát, és bár több műtétet is elvégeztek rajta, szerdán a kórházban belehalt a sérüléseibe – számolt be a BBC.

Az AFP jelentése szerint a táborlakók részvétüket fejezték ki a családnak, a Hamasz pedig plakátokon ünnepelte a „mártírt”.

Abu Szrúr közösségi oldaláról kiderült, hogy a fiatalember a Hamasz nagy híve volt, kommentjeiben rendszeresen kifejezte csodálatát a szervezet egykori bombagyárosa, Jahja Ajjas iránt.