Már aligha találnak túlélőket Ecuadorban

Pontejo, 2016. április 20. Összedőlt épület romjai előtt egy önkéntes mentő az ecuadori Pontejóban 2016. április 20-án, miután négy nappal korábban a Richter-skála szerint 7,8-es fokozatú földrengés rázta meg a dél-amerikai ország északnyugati partvidékét. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötszázat. (MTI/EPA/Christian Escobar Mora)
Vágólapra másolva!
Már nincs remény arra, hogy a múlt szombati pusztító ecuadori földrengésnek még lehetnek túlélői - mondta a miskolci speciális mentőcsoport orvos tagja.
Vágólapra másolva!

Már nincs, vagy alig van remény arra, hogy túlélőket találjanak a földrengés miatt összeomlott épületek alatt Ecuadorban - mondta Béres Tamás, a miskolci Spider Mentőcsoport orvos tagja az állami tévében. Béres a helyszínen van, és emlékeztetett, hogy

a katasztrófa utáni első 48 órában találtak túlélőket, de azóta inkább holttesteket emelnek ki.

Mint arról az Origo is beszámolt, a dél-amerikai országot múlt szombaton rázta meg a Richter-skála szerint 7,8 erősségű földrengés, melyet kisebb-nagyobb utórengések is követtek.

Összedőlt épület romjai az ecuadori Pontejóban Forrás: MTI/EPA/EFE/Christian Escobar Mora

"A földrengés az epicentrumától 300 kilométerre is porig rombolta a lakóházakat" - mondta Béres Tamás. Szólt arról is, hogy hamarosan befejeződik a mentőcsoport munkája Mantában, és áthelyezik őket a fővárosba, Quitóba.

Rafael Correa államfő 3 milliárd dollárt meghaladó anyagi kárról beszélt.

A kormány szombati közlése szerint a halottak száma 654-re nőtt, további 58 embert eltűntként tartanak nyilván.

A hivatalos adatok szerint 113 embert sikerült élve kimenteni a romok alól. Mintegy 25 ezren átmeneti szállásokon vannak.