Obama segítséget vár

MERKEL, Angela; OBAMA, Barack
Hannover, 2016. április 25. Barack Obama amerikai elnök (b) nézi Angela Merkel német kancellárt, aki kipróbál egy virtuális valóság (VR) szemüveget a Hannoveri Vásáron 2016. április 25-én. Obama kétnapos látogatáson tartózkodik Németországban. (MTI/EPA/Christian Charisius)
Vágólapra másolva!
Az eddiginél több ország részvételére van szükség az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harchoz és Szíria és Irak stabilizálásához - hangsúlyozta Barack Obama amerikai elnök hétfőn Hannoverben, ahol bejelentette, hogy a különleges egységek újabb 250 katonáját fogja Szíriába vezényelni.
Vágólapra másolva!

Barack Obama egy fiataloknak tartott fórumon mondott beszédében az Iszlám Államot a szabad világot fenyegető legnagyobb veszélynek nevezte, és kiemelte, hogy Európának és a NATO-nak is többet kell tennie a terrorszervezet visszaszorításáért.

Barack Obama és Angela Merkel a Hannoveri Vásáron Forrás: MTI/EPA/Chritstian Charisius

Az Egyesült Államoké a világtörténelem legerősebb hadserege, de egyedül nem birkózik meg a feladattal. Több nemzetre van szükség az Iszlám Állam elleni légitámadásokhoz, a helyi erők kiképzéséhez és az iraki gazdaság talpra állításához - mondta az amerikai elnök.

Bejelentette, hogy egy újabb 250 tagú különleges katonai egységet vezényelnek Szíriába.

Obama beszélt arról is, hogy fenn kell tartani az Oroszország elleni szankciókat, amíg Moszkva nem teljesíti az ukrán válság politikai rendezését célzó minszki megállapodás előírásait.

Hangsúlyozta, hogy nem szabad megengedni a népek önrendelkezési jogának megsértését és a 20. században kijelölt határok megváltoztatását „a 21. század brutális erejével”.