Műtét vár a szlovák parlament elnökére

Andrej Danko
Andrej Danko, a szlovák parlament elnök
Vágólapra másolva!
Gyomordaganattal műtik Andrej Dankót, a pozsonyi parlament elnökét, akit a törvényhozásban Bugár Béla helyettesít majd.
Vágólapra másolva!

A múlt héten sikeres szívműtéten átesett Robert Fico szlovák kormányfő után egy másik legfőbb közjogi méltóság, Andrej Danko, a pozsonyi parlament elnöke is kórházba került, és műtét vár rá - jelentette a Sita szlovák kereskedelmi hírügynökség hétfőn.

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke vasárnap este vonult be a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetbe ahol hétfőn gyomordaganattal műtik. Nincs információ arról, hogy jó vagy rosszindulatú daganatról van-e szó.

Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke Forrás: Wikipedia

Betegségéről maga Andrej Danko számolt be a médiának a múlt héten. Vasárnap egy televíziós vitaműsorban azt mondta: nem fog részt venni a parlament napirendjén lévő új kormányprogramról tartandó szavazásról. A kormányprogramról szóló ülését a múlt héten kezdte meg a plénum, a vita befejezése a legkorábban ezen a héten várható.

Danko ígérete szerint rendszeresen tájékoztatást ad az állapotáról, hogy ne keletkezzenek téves információk, bár ennek lehetőségét a tájékoztatás ellenére sem tartja kizártnak – írta internetes oldalán az Új Szó, amely beszámolt arról is, hogy Dankót Bugár Béla helyettesíti majd.