Antiszemitizmus miatt felfüggesztettek egy brit munkáspárti képviselőt

Vágólapra másolva!
Felfüggesztettek egy brit munkáspárti képviselőt, mert korábban azt írta a Facebookon, hogy Izraelt át kéne helyezni az Egyesült Államokba. A Munkáspártban már korábban is voltak antiszemita botrányok.
Vágólapra másolva!

Antiszemita kommentjei miatt felfüggesztették az egyik brit munkáspárti képviselőnő párttagságát. Naz Shah-t egy korábbi Facebook-bejegyzése miatt támadják.

Bradford West parlamenti képviselője többek között azt írta a közösségi oldalon, hogy a palesztin-izraeli konfliktust úgy lehetne megoldani, hogy

Shah az alsóházban bocsánatot kért a még megválasztása előtt tett bejegyzései miatt. A képviselőnő többek között azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és megérti, ha szavaival megbántotta a zsidó közösségeket.

Shah-t korábban a munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn is figyelmeztette, hogy kijelentései elfogadhatatlanok, David Cameron brit miniszterelnök pedig "rendhagyónak" nevezte, hogy valaki, aki az izraeliek deportálását javasolja az USA-ba, továbbra is élvezheti a Munkáspárt bizalmát.

Nem az első antiszemita botrány

A Munkáspárt közölte, hogy Jeremy Corbyn és Naz Shah

kölcsönösen egyetértettek abban, hogy felfüggesztik a képviselőnő párttagságát,

hiszen a vizsgálatok alatt amúgy sem tudna részt venni a párt munkájában.

A Munkáspártban már korábban is volt több antiszemita botrány, és a párt több képviselőjét is kizárták kijelentéseik miatt.

Bár március végén Jeremy Corbyn ígéretet tett arra, hogy fellép a pártban felbukkanó antiszemita megnyilvánulások ellen, pár hétre rá pont a testvére, Piers Corbyn írta egy zsidó munkáspárti képviselőről, hogy a cionisták nem alkalmasak a palesztinok jogainak támogatására.