Vágólapra másolva!
A mára világméretűvé fejlődött előadássorozat, a TED európai igazgatója tart előadást csütörtökön Budapesten. Bruno Giussani számos izgalmas kérdésre keresi a választ – és remélhetőleg meg is találja.
Vágólapra másolva!

Technológia, szórakoztatás, dizájn. Angol megfelelőjük kezdőbetűiből képezve: TED. 1984 óta működő, mára globálissá vált konferenciasorozat. Célja a gondolatok és a tudás megosztása. Ez persze elsőre elég talányosan hangzik, valójában arról van szó, hogy

bármi, amiről elképzelhető, hogy érdekel másokat – a telt ma már ház garantált –, arról az előadó 18 perces időkeretben beszélhet.

A kulcs az egyéni látásmód, az olykor meghökkentő érvelés és a szuggesztív előadás. Mint például itt.

Ha kíváncsi még magyar nyelvű TED-előadásokra, azokat itt találja.

Minden más a Corvinuson

Hogy mi a TED sikerének titka, arról is beszél a szervezet Budapestre érkező európai igazgatója és globális kurátora, Bruno Giussani, aki

a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány meghívására látogat Magyarországra, hogy május 5-én 10 órától a Corvinus egyetemen tartson nyílt előadást.

„Többször váltottam karriert az újságírástól a TED-hez való csatlakozásomig, de amivel manapság foglalkozom, nagyban hasonlít a korábbi, szerkesztői munkámra. Annyi a különbség, hogy nem én készítek interjút és írok cikket, hanem az »interjúalany« maga megy fel a színpadra, hogy élőben ismertesse a gondolatait a világgal” – vallja a svájci szakember és véleményvezér.

Giussani előadásából a következő kérdésekre kaphatunk majd válaszokat:

  • Miképpen tudjuk újraalkotni a gondolatok és a közösségek jelentőségéről alkotott elképzeléseinket?
  • Hogyan tudnánk ezek segítségével még hatékonyabban új lehetőségek után kutatni?
  • Milyen új kihívásokkal szembesülünk mindeközben?

Polihisztoralkat

Az egykori újságíró a TED-nél betöltött szerepe mellett vezető tanácsadóként tevékenykedik a globális gazdasági és biztonságpolitikai kérdésekkel foglalkozó washingtoni Atlantic Councilnál, ezen kívül pedig tanácsadóként segíti – a többi között – a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját.