Menekülttábort ért találat Szíriában

Vágólapra másolva!
Légicsapás ért egy szíriai menekülttábort a török határ közelében, a felkelők ellenőrizte Idlíb tartomány északi részén csütörtökön, több tucat ember vesztette életét és sokan megsebesültek a támadásban - számoltak be aktivisták és szemtanúk. 
Vágólapra másolva!

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns csoport értesülései szerint a Szarmada település melletti menekülttábort ért támadásnak 28 halálos áldozata van, köztük nők és gyerekek. Egy másik aktivista csoport szerint

a halottak száma meghaladja a harmincat.

A közösségi oldalakon megjelent felvételeken összeégett és szétszakadt holttestek, több tucat leégett sátor, és az látható, ahogy sebesült, véres nők és gyerekek teherautókra szállnak fel.

Beszámolók szerint a légitámadást a menekülttábor ellen a szíriai vagy orosz légierő hajthatta végre,

több szemtanú azonban az oroszokat okolja.

A támadás azt követően történt, hogy Washington és Moszkva unszolására a szíriai kormányerők és a felkelők kiterjesztették a tűzszünetet a szomszédos Aleppóra is. A szíriai hadsereg korábbi nyilatkozata szerint csütörtöktől lépett életbe a 48 órás aleppói fegyvernyugvás.

A szarmadai táborba sokan éppen Aleppóból, valamint a délre fekvő Hama tartományból menekültek el a véres konfliktus elől.