Lemondott a francia nemzetgyűlés alelnöke

Denis Baupin
(FILES) This file photo taken on September 18, 2012 shows French member of Parliament Denis Baupin attending a congress of French Europe Ecology Les Verts (EELV) party in Nantes, western France. Denis Baupin is suspected of harassment and sexual assault, according to an inquiry of French medias Mediapart and France Inter on May 9, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-SEBASTIEN EVRARD
Vágólapra másolva!
Lemondott hétfőn Denis Baupin, a francia nemzetgyűlés alelnöke, miután a France Inter közszolgálati rádióban és a Mediapart tényfeltáró portálon nyolc nő, köztük négy képviselő olyan szexuális bűncselekményekkel vádolt meg, amelyek jogi szempontból már elévültnek számítanak. 
Vágólapra másolva!

A 41 éves politikus, aki egyébként Emmanuelle Cosse lakhatásért felelős államtitkár férje, és akit a Zöldekhez tartozó egykori párttársai vádoltak meg, azonnal lemondott a tisztségéről arra hivatkozva, hogy szabadon tudjon védekezni a szerinte hamis vádakkal szemben.

Denis Baupin tagadja a vádakat Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Denis Baupin egyébként visszautasította a szerinte „hazug és rágalmazó” állításokat.

A Zöldek képviselői közül többen elismerték hétfőn, hogy nincsenek meglepődve. „Ez köztudott volt a pártban” - mondta egy parlamenti asszisztens.

Franciaországban a szexuális bántalmazás és zaklatás bűncselekményének elévülési ideje három év. Ez abban az esetben lehet hosszabb, ha az elkövetéskor az áldozat kiskorú volt.