Szijjártó: Az EU a képmutatásba fog belehalni

A Magyar Európai Üzleti Tanács 2015. évi országjelentése
Szijjártó Péter újabb veszélyt lát
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter szerint, ha az EU belehal valamibe, az a képmutatás lesz. A külgazdasági és külügyminiszter a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatos büntetést szimpla zsarolásnak nevezte.
Vágólapra másolva!

Ha az Európai Unió belehal valamibe, akkor abba a képmutatásba, amelynek a luxemburgi külügyminiszter, Jean Asselborn az élén jár - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Nemzetnek.

Szijjártó Péter szerint az EU a képmutatásva fog belehalni Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A napilap pénteki számában megjelent interjúban Szijjártó annak kapcsán beszélt erről, hogy a luxemburgi külügyminiszter azt mondta, az unió meghal, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el.

"Szimpla zsarolás"

A miniszter azt mondta, a nyugat-európai politikusok mindig a demokrácia fontosságáról beszélnek, majd amikor egy kormány fontos kérdésben az emberek véleményét kéri ki, akkor a legdemokratikusabb eszközt,

Szijjártó szerint az uniónak a betelepítési kvótával kapcsolatos büntetéséről szóló előterjesztése "szimpla zsarolás", az ellentétes a józan ésszel, és az európai szabályokkal és Európa érdekeivel is.

Beszélt arról is, hogy az országot általános elismertség övezi a nemzetközi missziókban való részvétel miatt, ezekben 850 katona szolgál külföldön különböző küldetésekben és 2026-ig kitolják azt a programot, amelynek értelmében minden évben 0,1 százalékkal több forrást biztosítanak a GDP-hez mérten honvédelemre.