Ferenc pápa: Árva és lelki analfabéta a mai világ

FERENC pápa, pünkösd
Vatikánváros, 2016. május 15. Ferenc pápa (j2) tömjént füstöl pünkösdvasárnapi miséje alatt a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2016. május 15-én. (MTI/AP/Alessandra Tarantino)
Vágólapra másolva!
Lelki megújulást szorgalmazott Ferenc pápa a kortárs emberiség lelki magányával szemben vasárnap a Szent Péter-bazilikában bemutatott pünkösdi misén. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a szeretet és az irgalom fontosságát hangsúlyozta.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyházfő homíliájában kijelentette, hogy korunkban is számos jele van az emberiség árvaságának, és „újjászületést” sürgetett.

A keresztényekért, a bajban levő családokért és közösségekért imádkozott, és vasárnapi Twitter-üzenetében is azt kérte, hogy a Szentlélek „szabadítson meg minden zárkózottságtól”.

A hívőkkel teli Szent Péter-bazilika főoltárán bemutatott misén a kúria legidősebb papjai koncelebráltak Ferenc pápával. Mindannyian a pünkösdkor szokásos piros színű miseruhát viselték.

Ferenc pápa tömjént füstöl pünkösdvasárnapi miséje alatt a vatikáni Szent Péter-bazilikában Forrás: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Erdő Péter: irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem jár

Szeretetből, irgalomból tudunk adni annak is, akinek nem jár, tudunk többet adni, többet tenni, mint ami valójában járna valakinek - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az esztergomi bazilikában bemutatott pünkösdvasárnapi szentmisén.

Az irgalmasság cselekedetei olyan ajándékok, olyan jótétemények, amelyek az igazságosság alapján nem járnának senkinek - tette hozzá magyar katolikus egyházfő.

Erdő Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy maga az Isten is így kezel bennünket. „Többet ajándékoz nekünk, mint amit mi kiérdemelhetnénk” - fogalmazott.