Összeveszett Netanjahuval a védelmi minisztere

German Foriegn Minister Steinmeier in Israel foreign politics palestine israel Benjamin Netanjahu SQUARE FORMAT
Benjámin Netanjahu
Vágólapra másolva!
Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter lemondott hivataláról és a kormányzó jobbközép Likud párt listáján szerzett parlamenti képviselői helyéről. A Facebookon azt írta, hogy nem tetszik neki Benjamin Netanjahu miniszterelnök hozzáállása.
Vágólapra másolva!

Elvesztette bizalmát a miniszterelnökben, ezért lemond az izareli védelmi miniszter. A Jediót Ahronót című lap online kiadása úgy tudja, Móse Jaalon ezt már közölte is Benjamin Netanjahuval. A politikus nemcsak a miniszteri tárcát adja fel, hanem parlamenti mandátumásról is lemond. Úgy fogalmazott, hogy

A politikus azon húzhatta fel magát, hogy csütörtök este Avigdor Liberman, az Izrael a Hazánk nevű párt vezetője bejelentette: megállapodott Benjmin Netanjahu kormányfővel a koalícióról. A politikus azt is elmondta, hogy övé lesz a védelmi tárca.

Benjámin Netanjahu koalícióra lép Avigdor Liberman pártjával Forrás: AFP/DPA/Jens Buttner

Az is kiderült, hogy Jaalont a miniszterelnök tájékoztatta erről a döntésről, így a védelmi miniszter mostani lemondásával tulajdonképpen

megelőzte a leváltását.

Jaalon leváltását az ellenzéki Munkapárt egyik politikusa, egy volt katona is katasztrófának nevezte. Omer Bar-Lev szerint a minisztercserével az izraeli hadsereg "egyik utolsó védelmezője" távozik a kormányból.

Netanjahu az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban keveredett vitába Jaalonnal, aki már négy éve vezette a védelmi tárcát.